Politika

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, dinleme-izlemede kullanılan teknolojik ürünlerin satışının da belli kriterlere bağlanması gerektiğini söyledi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, dinleme-izlemede kullanılan teknolojik ürünlerin satışının  da belli kriterlere bağlanması gerektiğini söyledi.
13-02-2013 10:06

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, dinleme-izlemede kullanılan teknolojik ürünlerin satışının  da belli kriterlere bağlanması gerektiğini söyledi.

 

Önümüzdeki hafta işbaşı yapacak TBMM Böcek Komisyonu’nun müstakbel başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, silahtaki ruhsat uygulaması gibi dinleme-izleme cihazlarının da kimin ne amaçla kullandığının saptanmasına yönelik kayıt altına alınması önerisinde bulundu. Aslan, önerisini şöyle açıkladı: “Silaha nasıl ruhsat şartı getiriyorsun, hangi niteliklerdeki insanlar ruhsat alabilir diye hükme bağlıyorsun, en azından silahın kimde olduğunu biliyor, suç işlendiğinde kim olduğunu hemen balistik incelemesiyletaya çıkarıyorsun, dinleme-izlemede kullanılan teknolojik ürünlerin satışı da belli kriterlere bağlanabilir. Çünkü teknoloji çok gelişti. Ona göre de bunların kullanımını zorlaştırıcı ya da kullananların tespit edilmesini sağlayacak yeni düzenlemeler, kurallar gerekiyor.” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER